Barça - Reial Societat: Lamine Yamal guia el Barça a Montjuïc (2-0)

Els de Xavi Hernández derroten el conjunt basc i recuperen la segona posició després de la punxada del Girona, amb gols de Lamine i Raphinha, de penal

El FC Barcelona suma tres punts importants en la seva lluita per aconseguir la segona posició. Els de Xavi Hernández han derrotat la Reial Societat a l'Estadi Olímpic Lluís Companys i recuperen la segona plaça després de la punxada del Girona. Un gol de Lamine Yamal en el primer temps i un segon de Raphinha de penal, aquest ja en l'afegit, han estat determinants per fer-se amb el triomf, quan queden tres jornades per al final de la Lliga.

Lamine Yamal, decisiu

En uns minuts inicials en què cap dels dos conjunts s'ha trobat còmode sobre la gespa, el Barça ha trobat una mica més de profunditat en les passades darrere l'esquena dels defensors bascos. Malgrat tot, sense posar en gaire perill la porteria de Remiro.

A poc a poc, però, els culers han anat despertant. S'han acostat en una incursió per la banda esquerra de Raphinha, que s'ha desfet del seu defensor però Gündogan no ha pogut rematar la centrada (min 20), i en una combinació entre Lamine Yamal i el mateix Gündogan que el jove davanter culer no ha pogut enviar al fons de la xarxa (min 26). Malgrat tot, la més clara ha estat un xut contra el pal de Raphinha (min 37). Totes tres abans que Lamine Yamal, després d'una passada de Lewandowski cap a Gündogan, una conducció de l'alemany i una passada cap a Yamal, obrís la llauna a Montjuïc (1-0, min 39) i enviés el partit al descans amb el Barça per davant en el marcador.

Sense moviments fins a l'afegit

Ha costat desencallar el joc a la represa, amb una Reial Societat sòlida que ha neutralitzat les arribades del Barça. A més, Remiro ha estat molt encertat quan ha salvat un xut llunyà de Raphinha que gairebé es cola per l'escaire (min 65).

En l'altra porteria, Ter Stegen no ha tingut molta feina, però es podria haver endut un ensurt si Brais Méndez, després d'una recuperació, hagués creuat una mica menys la pilota en el seu xut (min 67).

Dues accions que han estat les més clares per part dels dos equips en aquesta segona meitat, perquè el pas dels minuts no ha anat acompanyat d'oportunitats flagrants. Sí que s'ha estirat una mica més el joc culer, i un contracop en què Cancelo ha trigat massa en xutar (min 82) o una pilota a l'interior de l'àrea que Lamine Yamal no ha pogut rematar (min 84) podrien haver ampliar les distàncies.

Finalment ho ha fet un penal que ha assenyalat el VAR, ja a les acaballes, i que Raphinha s'ha encarregat de transformar per acabar de tenyir el partit de blaugrana. Un pas important cap a la segona posició, tot i que encara queden tres finals per disputar: Almeria (dijous) i Rayo (diumenge) aquesta setmana i Sevilla la propera.