FC Barcelona – París Saint-Germain: Expulsats de la Champions (1-4)

Un Barça heroic frega la pròrroga tot i jugar més de 65 minuts amb un home menys per l'expulsió d'Araujo, quan el global de l'eliminatòria marcava un 4-2 a favor

El FC Barcelona no jugarà les semifinals de la Champions. S’hi ha quedat a les portes després de caure per 1-4 contra el PSG en el duel de tornada a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. L’eliminació s’explica de manera ràpid i fàcil: l’expulsió d’Araujo al minut 27 ho ha canviat tot. Fins aquell moment, el Barça guanyava per 1-0 -era un 4-2 en el global de l’eliminatòria- gràcies a una nova diana de Raphinha. Després de l’expulsió de l’uruguaià, el parcial ha estat un contundent 0-4 favorable a un PSG al qual tot li ha anat de cara.

Ha estat un adeu cruel a Europa perquè mai sabrem com hauria acabat l’eliminatòria de no haver-se produït l’expulsió d’Araujo. Fins gairebé al final, amb 1-3 al marcador, el Barça ha tirat d’heroica i ha gaudit de bones ocasions per fer el 2-3 que hauria dut el partit a la pròrroga. No ha pogut ser, però l’afició li ha reconegut l’esforç a l’equip un cop acabat el partit. Ara toca un gran Clàssic diumenge, i qualsevol opció de títol a la Lliga passa per una victòria al Bernabéu.

Raphinha ho torna a fer

D’entrada han quedat ben clares les intencions de tots dos equips. El PSG partia amb desavantatge i ha sortit a totes a pel gol que igualés l’eliminatòria, mentre que el Barça ha contemporitzat el partit, sense pressa, esperant esdeveniments. El tram final ha recordat al del Parc dels Prínceps, quan els parisencs també van tancar els culers durant els primers compassos. Però com allà, qui ha colpejat primer ha estat el Barça. Un altre cop Raphinha.

L’1-0 ha estat del brasiler però més de la meitat del gol se li podria atorgar a Lamine Yamal, que des de la banda ha deixat enrere Nuno Mendes i ha servit el gol en safata a l’‘11’ brasiler, que signava el seu tercer gol a l’eliminatòria i el gol 600 del Barça a la Champions League.

Expulsió d’Araujo

Les coses se li havien posat molt de cara al Barça. El PSG només havia amenaçat amb una rematada perillosa de Mbappé que Ter Stegen ha refusat de manera providencial a córner. Però el partit i l’eliminatòria han canviat com un mitjó al minut 27 de partit, quan Barcola marxava sol cap a la porteria de Ter Stegen quan Araujo l’ha aturat amb falta -fora de l’àrea- i l’àrbitre li ha ensenyat la vermella directa. En accions així un se’n recorda de la segona groga perdonada a Vitinha a l’anada... sobretot sabent el que passaria més tard.

La conseqüència de l’expulsió d’Araujo ha estat un canvi immediat per part de Xavi: Iñigo Martínez per Lamine Yamal. Tocava defensar el resultat com fos, però ni això li ha sortit bé al Barça, que ha vist com el PSG empatava abans de la mitja part mitjançant Dembélé. Sí, un altre cop Dembélé, que en dos partits contra el Barça ha marcat més gols que en la resta del curs. La llei de l’ex, que li diuen.

Remuntada visitant

La segona part es presentava com una muntanya gegant a escalar per part blaugrana. I més quan Vitinha -el que dèiem- ha signat l’1-2 amb un ajustat xut al pal des de fora de l’àrea. Imparable per a Ter Stegen, de la mateixa manera que ha estat imparable el penal executat per Mbappé pocs minuts més tard, quan Pedri ha fet caure Dembélé al límit de l’àrea. De l’1-1 s’havia passat en un tres i no res a l’1-3, en una seqüència novament similar al partit de l’anada. En aquest cas, però, motivada pel fet de jugar amb un menys des del minut 27.

Del possible 2-3 a l’1-4 final

L’afició culer estava més que descontenta amb l’actuació arbitral. La tensió era màxima, i fins i tot Xavi Hernández i José Ramon de la Fuente, l’entrenador de porters, han vist la vermella directa. Amb 1-3 al marcador el Barça necessitava un gol per forçar la pròrroga. Primer ha entrat Ferran per Pedri i, més tard, João Félix i Fermín per João Cancelo i Frenkie de Jong. I el gol culer ha estat a punt d’arribar.

Lewandowski ha provat Donnarumma en diverses ocasions i Raphinha, en una bona acció individual primer i en un córner que ha buscat el gol olímpic després, també ha estat a prop. No era el dia, però. I el PSG ha sentenciat l’eliminatòria amb un altre gol de Mbappé en una jugada en què Ter Stegen havia fet dues aturades miraculoses prèvies. Un cop s’ha xiulat el final, l’afició ha volgut premiar l’esforç de la plantilla amb una sentida ovació. Tornarem!