Athletic Club - Barça: Empat amb un cost massa alt (0-0)

El Barça empata sense gols a San Mamés en un partit marcat, per desgràcia, per les lesions de Frenkie de Jong i Pedri a la primera meitat

El Barça i l'Athletic Club s'han repartit els punts en un duel amb més empenta i força que precisió, per les dues bandes. A banda del resultat, que no altera massa la part capdavantera de la taula, per als blaugrana ha tingut un preu molt alt a pagar, les lesions de Frenkie de Jong i Pedri.

Només un canvi a l'onze

Els duels entre lleons i culers són garantia d'una competitivitat altíssima, i amb un Athletic en estat d'eufòria després de classificar-se per a la final de Copa, San Mamés ha presentat la seva millor cara. A les banquetes, Xavi ha donat continuïtat a l'equip que va golejar el Getafe, amb l'única entrada de Pedri per João Félix, mentre Ernesto Valverde només ha repetit quatre integrants de l'onze que tres dies abans va superar l'Atlètic de Madrid.

Això no ha impedit gens que la pressió altíssima dels bascos entrés en escena des del xiulet inicial, però les primeres ocasions han estat blaugranes. Malgrat això, un control no del tot precís de Lewandowski, o l'aparició d'un defensa evitaven que es concretessin en xuts reals. El primer, amb una mitja xilena de Kounde després d'un córner. A l'àrea contrària, el Barça es mostrava molt atent en les vigilàncies, amb accions meritòries de Frenkie de Jong, Cancelo o Cubarsí per a frustrar els atacs locals.

Dos cops en forma de lesió

Però la primera meitat ha suposat un peatge molt car per als interessos blaugrana; en forma de lesió, i per partida doble. Primer, Frenkie de Jong i poc abans del descans, Pedri. Tots dos han marxat visiblement tocats, tot i l'ovació del públic local. Entre les dues lesions ha arribat la més clara del Barça en el primer temps. Fermín, substitut de De Jong, s'ha topat amb un peu salvador d'Unai Simón, però el refús llarg l'ha convertit Cancelo en un intent de vaselina molt llunyana que entre el mateix porter i Yeray han tret sobre la línia.

A la represa, amb un Xavi amb poca capacitat d'intervenció després de gastar dues de les tres finestres de canvi per obligació, al Barça li ha costat ser dominador del joc. L'Athletic, tot i arribar amb certa facilitat a tres quarts, tampoc obligava Ter Stegen a fer grans intervencions, i d'una forma semblant vivia Unai Simón, que veia com Paredes es llençava amb tot per tallar un mà a mà de Lewandowski. Xavi ha esgotat els canvis fent entrar João Félix, Romeu i Iñigo Martínez, al minut 76, buscant enfortir encara més la defensa i anhelant una aparició estel·lar per guanyar a la Catedral.

Tot queda (gairebé) igual a la Lliga

L'hauria pogut tenir l'altre João, Cancelo, que s'ha precipitat a l'hora de definir i ha impactat molt malament amb l'exterior. En els últims minuts, amb tot obert, tots dos ho han buscat amb més intenció que precisió i el Barça ha sumat un empat que deixa els culers a un punt del segon lloc del Girona i es mantenen els vuit respecte el Madrid. Ara, toca rebre el Mallorca (08-03 - 21.00h), sense Araujo per sanció, i tornar a guanyar abans de la Champions.