Barça - Osasuna: Vitor Roque fa rugir Montjuïc (1-0)

Els de Xavi retornen al camí del triomf amb gol del brasiler, que estrena el seu compte com a culer a l'Estadi Olímpic Lluís Companys en el partit de Lliga ajornat per la disputa de la Supercopa d'Espanya

El FC Barcelona s'ha emportat els tres punts del seu partit de Lliga contra l'Osasuna. I ho ha fet en un duel marcat per un protagonista: Vitor Roque. Perquè seu ha estat el gol del triomf, ja en el segon temps, que ha permès als homes de Xavi Hernández trencar el partit i decantar-lo cap al costat blaugrana.

Un triomf que, després de l'anunci de l'adeu de Xavi a final de temporada, fa recuperar el camí del triomf, el dia també del primer gol oficial del davanter brasiler des del seu fitxatge.

Lesió de Ferran que fa mal

I això que no ha estat una primera meitat fàcil, molt marcada per una mala notícia: la lesió de Ferran Torres. Pràcticament en l'inici, concretament al minut 6, quan no ha pogut continuar i ha hagut d'abandonar el terreny de joc entre llàgrimes. Això ha semblat afectar el ritme del joc i, de fet, cap dels dos equips ha tingut ocasions molt clares en el primer temps.

Un cop de cap de Lewandowski (min 11), un parell d'accions de Fermín -que ha estat el jugador que ha substituït Ferran- i dos cops de cap de Kounde que han sortit per sobre del travesser (min 35 i min 47) han estat les accions més destacades abans del descans.

El primer crit de Vitor Roque

A la represa el Barça ho ha seguit intentant, però no ha estat fins a l'entrada de Vitor Roque quan ha pogut fer pujar el primer al marcador. El brasiler portava només un minut al camp quan Cancelo, dels més actius, li ha posat una centrada perquè rematés de cap i fes el seu primer gol com a culer (1-0, min 63).

Una explosió d'eufòria sobre la gespa i a la grada, conscients de la importància per a un golejador d'anotar al més aviat possible després del seu fitxatge.

Això ha semblat ser el punt d'inflexió per a un Barça que ha buscat el segon amb més insistència. També perquè l'Osasuna s'ha quedat amb 10, després de l'expulsió d'Unai Garcia (min 67), fet que ha ajudat el Barça a jugar més alliberat. De fet Lamine Yamal, en una jugada espectacular, podria haver fet el 2-0, però finalment la seva acció ha estat rebutjada per la defensa de l'Osasuna (min 70).

Sí que és cert que en el tram final l'equip navarrès ha tingut alguna oportunitat, com un pal de Raúl García (min 76) o un xut de Moncayola (min 77) que ha salvat Iñaki Peña. Però el triomf no s'ha escapat i els tres punts s'han quedat a Montjuïc, en la primera gran nit de Tigrinho amb la samarreta del Barça.