Barça - Club Amèrica: Derrota a Dallas (2-3)

Els blaugranes, tot i avançar-se dos cops en el marcador, cauen contra els mexicans en l'últim partit de l'any celebrat als Estats Units

El FC Barcelona ha perdut en la seva visita a Dallas contra el Club América (3-2). Tot i que els de Xavi Hernández s'han avançat per partida doble, els mexicans han remuntat el partit i s'han acabat emportant el triomf en l'amistós celebrat al Cotton Bowl Stadium. Ara, i després de l'últim partit d'aquest 2023, els blaugranes tornaran a Barcelona per començar les festes de Nadal.

Lamine obre la llauna...

En un ambient plujós, el Barça ha sortit amb la intenció de dominar la pilota i des d'un bon principi s'ha vist a un elèctric Lamine Yamal. De fet, el 27 blaugrana ha sigut qui ha obert la llauna amb un gol a l'estil dels millors del món. Lamine ha demostrat la seva qualitat amb una gran conducció des del mig del camp i el posterior xut creuat per marcar la primera diana culer al Cotton Bowl Stadium (0-1, min 6).

... i els mexicans reaccionen

Tot i això, el Club América ha reaccionat de seguida i ha empatat al cap d'uns minuts, després d'una bona combinació dins l'àrea que ha acabat rematant Quiñones d'esperó dins l'àrea petita, amb Astralaga vençut i sense cap oposició de la defensa barcelonista. (1-1, min 12).

Marc Guiu torna a aparèixer

A l'equador de la mitja part, la divina joventut ha tornat a aixecar els de Xavi Hernández amb La Masia com a protagonista -que també ha propiciat l'estrena de Astralaga, Cubarsí, Gerard Martín, Kochen i Mbacke-. Entre els més petits han fabricat un autèntic golàs per tornar a posar-se per davant en el marcador. Héctor Fort s'ha internat a l'àrea, ha ballat amb el seu defensor i ha trobat Marc Guiu, que ha marcat un altre gol amb la samarreta blaugrana rematant al primer toc la centrada del lateral (2-1, min 28).

En el debut d'Astralaga amb el primer equip, el porter basc ha meravellat propis i estranys amb una gran aturada amb el peu un xut a boca de canó de Leo Suárez que hagués significat l'empat en l'electrònic.

L'América remunta el partit

Amb alguns canvis a l'equip, el Barça ha estat a punt de fer el tercer en el primer minut de joc de la segona part. Ferran Torres, que ha entrat per João Félix, i Lamine Yamal han tingut grans ocasions d'ampliar l'avantatge culer, però no han tingut suficient encert. Qui no ha perdonat ha sigut el Club América, que ha tornat a empatar el partit un altre cop de la mà de Quiñones. El davanter colombià nacionalitzat mexicà s'ha avançat a la defensa blaugrana i ha superat Astralaga (2-2, min. 50).

Els de Xavi Hernández han tingut diverses ocasions per tornar a avançar-se en el marcador. Ferran s'ha plantat sol davant Malagon, però no ha pogut connectar bé l'assistència de Lamine. Unai Hernández també ha tingut la seva oportunitat per partida doble, però el seu xut ha sortit desviat. A més, Oriol Romeu ho ha provat des de la frontal, tot i que no ha trobat la porteria mexicana.

Finalment, el Club América ha remuntat el partit avançant-se en el marcador a menys de deu minuts del final després d'una rematada de cap de Henry Martín imparable per a un també debutant Kochen, que havia substituït Astralaga (2-3, min. 82). Un Ferran Torres molt incisiu ha tingut l'empat en dues ocasions, però en la primera la seva rematada ha sortit fregant la porteria mexicana i en la segona el porter de l'América ha aturat el xut.

Així, el FC Barcelona ha acabat el 2023 amb derrota en el partit amistós contra el Club América i ja encara les festes de Nadal i un 2024 a l'espera que estigui carregat d'alegries i celebracions per als barcelonistes.