Anvers - Barça: Derrota per tancar la fase de grups (3-2)

El Barça cau a Bèlgica en l'última jornada de la fase de grups en un partit amb la nota positiva del debut d'Héctor Fort i el primer gol de Marc Guiu a la Champions

El Barça no ha pogut acabar amb bon sabor de boca la seva fase de grups a la Champions i ho ha fet amb una derrota al camp de l'Anvers (3-2). En un partit esbojarrat, i amb els primers minuts d'Héctor Fort amb el primer equip i Marc Guiu estrenant el seu compte golejador a Europa, els belgues han penalitzat la feblesa defensiva culer, que sap que haurà de millorar i molt per a seguir progressant en la màxima competició continental.

Cop dur per començar

No podia començar pitjor el partit. Amb poc més d'un minut de joc, una mala sortida de pilota entre Iñaki Peña i Oriol Romeu ha acabat a peus de Vermeeren, i el jove talent belga no ha desaprofitat l'oportunitat per posar per davant els seus (1-0, min. 2). El ganxo a la mandíbula culer per arrencar no era un bon presagi, i tot i que els culers han començat a arribar a tres quarts de camp amb relativa facilitat, no ho podien concretar en ocasions, mentre en defensa seguien sense mostrar-se amb massa seguretat.

Del no-res, en una pressió solitària de Lamine al porter, Butez s'ha complicat tot sol i a punt ha estat de regalar l'empat, però ni això ha bolcat el joc cap a la porteria belga. L'Anvers amenaçava, amb més sensació que perill real, però al Barça se'l veia incòmode. En atac, Balde desbordava constantment per la banda esquerra, però per unes coses o unes altres, no culminava en una assistència que poguessin rematar els atacants.

Ferran empata abans del descans

Però, gairebé en el primer xut a porta, ha arribat l'empat. Lamine ha assistit un Ferran que, alliberat després que Sergi Roberto s'emportés els defensors amb la seva desmarcada, ha afusellat Butez (1-1, min. 36) per enviar el partit al descans amb el mal menor, l'empat. Però, la segona part, a l'igual que la primera, ha començat amb un Barça anestesiat.

Adormits a la segona part

Kounde ha refusat a l'aire i Janssen ha marcat gairebé a plaer, amb la sort que ho ha fet en posició de fora de joc. Just després, Lamine ha enviat un potent xut al travesser, i quan podia ser un bon moment per a capgirar el partit, gerro d'aigua freda. Oriol Romeu s'ha adormit, Yussuf li ha robat la cartera i ha assistit perquè Vincent Janssen tornés a avançar els de Van Bommel (2-1, min. 56).

Amb el marcador en contra, Xavi ha fet tres canvis de cop, sacrificant en un d'ells el debutant Héctor Fort, i a punt ha estat Pedri d'empatar després d'un gran retall dins l'àrea. El Barça ha començat a deixar més espais a la seva esquena, i acumulant molts més efectius en atac, jugant gairebé a una ruleta russa, que no havia donat resultats fins al temps afegit.

Marc Guiu aprofita l'oportunitat... però no evita la derrota

Gündoğan ha centrat una falta lateral per a l'arribada amb potència de Marc Guiu (2-2, min 90+1), que ha tornat a aprofitar els seus minuts amb el primer equip amb un gol que semblava l'empat definitiu. Però no. En la següent jugada, tot el que podia sortir malament, ho ha fet. Un mal refús, Cancelo trenca el fora de joc i Ilenikhena, amb un xut defectuós, supera Iñaki Peña (3-2, min. 90+2) per acabar amb un toc d'atenció la fase de grups que, no obstant això, finalitza amb els blaugrana com a primers de grup.