Xakhtar - Barça: La classificació per als vuitens haurà d'esperar (1-0)

Un solitari gol de Danylo Sikan abans del descans certifica la primera derrota europea dels culers

El FC Barcelona ha hagut de posposar els seus plans de classificació per als vuitens de final de la Lliga de Campions. Perquè ha caigut derrotat contra el Xakhtar Donetsk a Hamburg, en la quarta jornada de la fase de grups, i no ha pogut aconseguir ja el bitllet per a la ronda següent.

I és que, en un partit rocós, un solitari gol de Danylo Sikan abans del descans ha estat decisiu. Tot i intentar-ho, el Barça no ha pogut empatar el duel -els culers es classificaven aquest dimecres amb un punt- i ara hauran d'esperar per fer-ho. Encara ho tenen a la mà, però, perquè segueixen comandant la classificació amb 9 punts. El proper repte serà rebre el Porto a Montjuïc, mentre que viatjaran a Anvers en la darrera jornada per jugar contra el Royal Antwerp.

El Xakhtar marca abans del descans

El Barça ha tingut el domini i el control de la pilota, però no ha aconseguit arribar amb perill a l'àrea rival. Això ha fet créixer el Xakhtar, que, a més, ha pogut marxar al descans per davant en l'electrònic.

Ha avisat en una rematada des de l'interior de l'àrea de Matviyenko que ha tret de manera providencial Ter Stegen (min 14). Però ha estat Danylo Sikan, amb una gran rematada de cap després d'una centrada de Gocholeishvili, qui ha avançat els ucraïnesos (1-0, min 41).

Un gol que ha obligat el Barça a remar a contracorrent i, després del pas pels vestidors, a jugar més en camp contrari. L'entrada al terreny de joc de Pedri, Lamine Yamal, Balde i João Félix ha donat aire als catalans, que a poc a poc han anat fent retrocedir les línies del Xakhtar. L'aparició de Fermín en el tram final i el tic-tac del rellotge ja ha acabat de decantar el joc definitivament. Malgrat tot sense gaires ocasions clares, fet que ha provocat que no arribés el gol.

Ara doncs, el Barça haurà de seguir remant. Té una nova cita amb la Champions el proper 28 de novembre, quan el Porto visiti l'Estadi Olímpic Lluís Companys. Serà a partir de les 21 hores, en la cinquena jornada de la fase de grups, novament amb l'objectiu de sumar tres punts molt importants de cara a la classificació.