Cinc coses que has de saber del Barça – Athletic Club

Repassem les diverses estadístiques i curiositats que has de conèixer de cara al partit del proper diumenge a l’Estadi Olímpic Lluís Companys

El Barça jugarà aquest diumenge a les 21:00 hores contra l’Athletic Club a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, corresponent a la desena jornada de Lliga. Els de Xavi Hernández reben els bascos després de l’aturada internacional de seleccions, amb l’objectiu de tornar a la senda de la victòria després de l’empat al camp del Granada. A continuació, fem una ullada a algunes dades i curiositats sobre el partit que es disputarà a Montjuïc.

Un fortí com a local

A casa, el Barça ha sumat 55 dels últims 57 punts possibles contra l’Athletic Club a la Lliga, amb 18 victòries i un empat. Ara, a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, el conjunt blaugrana intentarà continuar amb aquesta ratxa positiva, on ha guanyat els cinc partits que ha jugat aquesta temporada entre Lliga i Champions.

L’Athletic, la víctima golejadora preferida del Barça

El conjunt basc és l’únic equip de la màxima categoria el qual el Barça li ha marcat més de 350 gols a la Lliga. De fet, els blaugranes només s’han quedat sense marcar en tres dels últims 51 partits davant els bilbaïns. En termes golejadors, el Barça és l’equip de les cinc grans lligues europees que més gols ha marcat en l’últim quart d’hora de partit, amb nou dianes, i el que més punts ha sumat amb aquests gols, amb 8.

Xavi Hernández, imbatut contra l’Athletic

El Barça no ha perdut cap dels últims set partits contra l’Athletic a la Lliga entre local i visitant, amb sis victòries i un empat. A més, des de l’arribada de Xavi Hernández a la banqueta, el conjunt blaugrana ha guanyat tots els partits contra l’equip basc, amb nou gols a favor i cap en contra, tot i que el tècnic egarenc només s’ha enfrontat dues vegades amb l’entrenador rival, Ernesto Valverde.

Els números d’Ernesto Valverde contra el Barça

Ernesto Valverde va dirigir 145 partits amb el Barça, on va celebrar 97 victòries. A la banqueta contrària, Valverde només ha guanyat un 10% dels seus partits a la Lliga contra el conjunt blaugrana, el percentatge més baix contra un rival al qual s’hagi enfrontat en almenys tres ocasions. En 20 partits disputats contra el Barça, el “Txingurri” només ha guanyat dos duels, mentre que ha empatat set vegades i ha perdut en 11 ocasions.

Iñigo Martínez, contra el seu últim equip

Iñigo Martínez s’enfrontarà per primera vegada a l’Athletic Club amb els colors del Barça, d’ençà que va abandonar l’entitat basca aquest estiu per fitxar pel club blaugrana. De fet, el Barça era el rival al qual més s'havia enfrontat Iñigo a la seva carrera. El defensa, tot i que encara no s’ha estrenat com a golejador amb el Barça, li va marcar dos gols al seu anterior equip, l’Athletic, quan jugava amb la Reial Societat.