FC Barcelona - Celta de Vigo: Benvinguts a la muntanya màgica (3-2)

El FC Barcelona culmina una remuntada en els compasos finals del partit contra el Celta de Vigo per sumar la sisena victòria consecutiva de la temporada

Nit de treball i final d'espectacle. El Barça ha guanyat al Celta de Vigo (3-2) després de remuntar un resultat advers per dos gols en contra en tan sols vuit minuts. Larsen i Douvikas han avançat als gallecs.

Ara bé, la insistència ha tingut el seu premi i després de dominar la possesió durant tot el partit, Lewandowski ha anotat dos gols en quatre minuts per igualar el marcador i Joao Cancelo, ha posat la cirereta del pastís en forma de tercer gol quan el rellotge assenyalava el penúltim minut del temps reglamentari per desencadenar la bogeria dels aficionats que han acudit a la muntanya màgica de Montjuïc. Amb aquest triomf, Xavi encadena sis partits consecutius amb victòria, la seva segona millor ratxa des que és entrenador del primer equip.

Domini sense premi al primer temps

El partit ha començat amb els blaugranes controlant la pilota amb criteri. Des del primer minut del partit el Barça ha sortit amb una idea clara: ser protagonistes del partit. Tot i que allunyada de les àrees, la pilota ha circulat durant els primers minuts del partit, pacientment, de botes blaugranes a botes blaugranes, buscant el ganyot del rival que permetés als de Xavi obrir la llauna.

Malgrat el bon nivell defensiu mostrat durant el primer temps, Luca de la Torre ha connectat amb Larsen, situat en posició franca per provar una rematada. El noruec no ha perdonat i amb un potent xut ras al segon pal, impossible per a l'abast de Ter Stegen, ha convertit el primer gol del matx.

A mesura que els minuts han avançat, els gallecs han perdut la vergonya, sentint-se còmodes amb l'avantatge per la mínima i disposant l'algunes ocasions al contraatac. Amb tot, el compromís dels culers de voler ser els protagonistes de l'enfrontament s'ha mantingut ferm, però la fortuna no ha somrigut a Joao Félix, qui ha tingut les dues ocasions més clares per posar les taules al marcador.

_SGB1989

Passat l'equador del primer temps, Xavi s'ha vist forçat a fer el primer canvi. Frenkie ha abandonat el terreny de joc amb molèsties i ha cedit la seva posició a Gavi. El seu company al doble pivot, Oriol Romeu, ha estat providencial en dues ocasions per desarticular rematades del Celta a boca de canó in extremis quan els aficionats del Celta ja s'aixecaven de les seves cadires per celebrar el que hauria estat el seu segon gol. Els minuts s'han succeït fins arribar a l'entretemps amb el marcador immutable.

Lewandowski i Cancelo al rescat

La reacció des de la banqueta de Xavi no s'ha fet esperar i el Barça ha sortit a la represa amb dues cares noves: Lamine Yamal i Ronald Araujo, que ha tornat després de la lesió per disputar el seu segon partit de lliga. Els 43.272 aficionats han donat una càlida benvinguda a l'uruguaià en la seva estrena oficial a l'Estadi de Montjuïc.

A mesura que han passat els minuts, ambdós equips han disposat ocasions. El Barça, amb Balde substituïnt a Christensen per percudir amb força per banda esquerra ha buscat la forma d'ofegar al Celta en la seva pròpia àrea acumulant jugadors en camp rival. Per la seva part, els gallecs han aprofitant els espais que quedaven a l'esquena dels culers per sortir al contraatac. Araujo ha demostrat tornar a estar al seu millor nivell protagonitzant accions defensives de mèrit i Ter Stegen ha deixat mostres d'autèntics reflexos.

_SG_9448

Després de diverses amenaces, Iago Aspas ha assistit amb una passada mil·limètrica a Douvikas perquè es quedés sol davant de Ter Stegen i anotés el segon gol del partit. La insistència blaugrana per fi ha tingut premi al minut 81 de partit, amb una passada picada de Joao Félix per sobre la defensa del Celta, Robert Lewandowski ha superat a Ivan Villar amb una rematada picada que ha entrat fregant el travesser. Els culers que han acudit a Montjuïc s'han bolcat per animar a l'equip en els compassos finals del partit amb unes ovacions eixordadores.

Els jugadors han complert les expectatives dels aficionats i Cancelo ha aconseguit connectar des de l'interior de l'àrea amb el davanter polonès per igual el marcador. L'empat no ha estat resultat suficient i els blaugranes no han abaixat el ritme en cap moment, a la recerca d'un tercer gol que consagrés la remuntada. I en els darrers compassos del temps reglamentari, Gavi s'ha inventat una centrada amb corba a l'alçada de l'àrea petita per a que Cancelo protagonitzés el gol que ha culminat la remuntada històrica. Mai abans, en lliga, el Barça havia remuntat un partit després d'arribar al minut 80 amb dos gols en contra al marcador.