Vila-real 3-4 Barça: Beneïda bogeria

Els blaugranes s'emporten els primers tres punts fora de l'Estadi Olímpic en un partit ple de gols

El Barça ha superat el Vila-real a l'estadi de la Ceràmica amb un espectacular 3-4. Un partit ple de gols que s'ha decidit gràcies a la bona segona part dels homes de Xavi i als gols de Ferran Torres i Lewandowski, que ha tancat el matx. A la primera part, havien marcat Gavi i Frenkie de Jong.

Un dels homes més destacats del partit ha estat el jove Lamine Yamal, que ha meravellat tots els culers amb un autèntic partidàs i ha acabat ovacionat per l'estadi groguet. Així els blaugranes han sumat els seus primers tres punts fora de casa en aquesta temporada 2023/24.

Màxima efectivitat

El partit ha començat de manera molt intensa a l'estadi de la Ceràmica. L'equip local ha sortit més perillós i ha sorprès la defensa blaugrana. De fet, el Vila-real ha marcat el primer gol del matx després d'una gran desmarcada de Sorloth que ha definit davant Ter Stegen. Per sort blaugrana, la jugada ha estat anul·lada per fora de joc. El davanter noruec ho ha tornat a intentar pocs minuts després, però el mà a mà l'ha guanyat el porter alemany.

Els locals havien estat superiors en els primers 10 minuts, però sense acabar de transformar cap ocasió. Qui sí que ha estat efectiu ha estat el Barça, quan Gavi ha aprofitat una gran centrada de Lamine Yamal. El migcampista blaugrana ha rematat de cap per avançar els de Xavi Hernández en el partit (min 12). I, tres minuts després, a Frenkie de Jong li ha caigut un refús dintre de l'àrea i ha afusellat la porteria grogueta per posar el 2-0 en el marcador. Dos gols en tres minuts.

El Vila-real remunta

A partir del 2-0, el partit s’ha tornat boig. Els blaugranes buscaven el tercer i els groguets retallar distàncies. Però han estat precisament els locals els que han aconseguit marcar. Juan Foyth s’ha avançat a la defensa del Barça a la sortida d’un córner i no ha perdonat davant Ter Stegen marcant el 2-1 (min 25).

I, abans del descans, un altre atac groguet per la banda esquerra ha acabat empatant el partit. Alexander Sorloth ha rematat a porteria buida una gran passada de Pedraza per desinflar l’avantatge blaugrana.

A la represa, el Vila-real ha culminat la remuntada després d’una bona jugada de Pedraza que ha trencat línies i l’ha deixada per a Baena, que ha superat Ter Stegen amb un xut amb rosca (min 50).

Domini amb remuntada

Després del tercer gol local, el Barça ha començat a buscar amb insistència l’empat. I Òscar Hernández ha fet entrar Ferran Torres per Oriol Romeu i el davanter valencià ha respost immediatament empatant el partit. Després d’una jugada plena de refusos dintre de l’àrea, el tauró Ferran ha acabat afusellant la porteria del Vila-real.

I una altra vegada, tres minuts després, com a la primera part, el Barça ha tornat a marcar per posar-se per davant en el marcador. Després d’una nova jugada meravellosa, Lamine Yamal ha enviat la seva segona pilota al pal del partit, per sort aquesta vegada, el rebuig li ha caigut a Lewandowski, que com a bon caçador de gols ha posat el 3-4 en el partit (min 71).

b556d7c7-59e7-40c1-a42d-2901677087b9

La victòria, no s'escapa

Amb els blaugranes ja per davant en el marcador, la intenció dels de Xavi ha continuat igual, a la recerca del gol. Els culers volien sentenciar el partit amb el cinquè i a punt han estat de fer-ho, però els dos un contra un d'Ansu i Lewandowski els ha aturat Jorgensen donant vida al Vila-real.

Al final, els blaugranes han passat els últims minuts en el camp groguet. Així han aconseguit evitar qualsevol atac del Vila-real i han tancat el partit amb 3-4 definitiu, que ha servit per sumar els tres primers punts fora de casa.