Getafe 0-0 Barça: Combat sense vencedor al Coliseum

En un partit marcat per les expulsions, una per equip més la de Xavi Hernández, el Barça ha buscat el triomf de forma incessant però s'estrena en Lliga amb empat

El FC Barcelona no ha pogut iniciar la defensa del títol de Lliga amb una victòria en la seva visita a Getafe (0-0). L'expulsió de Raphinha al final de la primera part i la de Mata al començament de la segona han provocat un 10 contra 10 amb el Barça atacant sense parar, però el gol no ha acabat arribant.

Cada jugada, una batalla

El Coliseum Alfonso Pérez ha semblat precisament això, un Coliseum on cada metre era una guerra, no sempre amb la pilota pel mig. Xavi ja advertia en la roda de premsa prèvia de la ultracompetitivitat del Getafe de Bordalás,i no ha fet falta esperar massa per a veure-ho.

Lewandowski i Gündoğan (una de les dues cares noves juntament amb Oriol Romeu) s'han endut les primeres trompades i s'ha vist que el llistó de duresa estaria especialment alt. Parlant de futbol, el propi Gündoğan ha avisat primer, amb un xut finalment anul·lat per fora de joc, però demostrant l'arribada que tant el caracteritza.

Raphinha, actiu fins a l'expulsió

També ho ha provat Raphinha, molt insistent fins que ha acabat expulsat a les acaballes del primer temps. Abans d'això, el brasiler ho ha intentat de falta, i amb una arribada refusada pel porter que, després de rebotar en un defensa, ha impactat amb el pal.

_SGB3405

Abans, també Oriol Romeu havia estat a prop d'inaugurar el marcador, però el seu xut des de la frontal no ha trobat porteria per molt poc. Però quan Raphinha buscava de forma incessant l'esquena de la defensa, se li ha acabat el partit. L'àrbitre ha interpretat el seu xoc amb Gastón com una agressió i l'ha expulsat pocs minuts abans del descans.

Expulsió de Mata i el Barça, a l'atac

Xavi Hernández ha recompost l'equip donant entrada a Abde per Christensen al descans, i precisament el marroquí ha tingut la primera, abans que les forces es tornessin a igualar. Araujo, actuant com a lateral, ha arribat abans a una pilota dividida amb Jaime Mata i el davanter local ha vist la segona targeta groga. 10 contra 10 amb més de mitja hora al davant.

Amb la igualtat numèrica, el Barça encara s'ha bolcat més cap a la porteria de Soria. Un cop de cap de Lewandowski l'ha refusat la defensa gairebé sota pals, i Abde les ha buscat amb la seva velocitat punta. I en una d'aquestes, Xavi Hernández ha protestat una falta de Djené sobre l'extrem i ha acabat expulsat.

_SGB3958

Insistència sense premi final

Ja sense Xavi a la banqueta han entrat Lamine Yamal i Ansu Fati, acumulant armes ofensives que poguessin donar el primer triomf de la temporada als culers. Entre els dos han creat una ocasió franca de gol, però el xut del 10 després d'una subtil picadeta de Yamal, ha salido alto, però les cartes ja estaven sobre la taula.

Només un equip ha volgut endur-se els tres punts i aquest equip jugava amb els colors de la senyera. Fins i tot al tram final de l'afegit s'ha demanat un penal sobre Araujo, però per a desgràcia dels barcelonistes, la persistència no sempre té premi, i la defensa del títol de Lliga s'ha saldat amb un empat sense gols.