AC Milan - FC Barcelona: Ansu és l’as guanyador (0-1)

El '10' blaugrana decideix el tercer i últim partit als Estats Units amb un gran gol al segon temps

A Las Vegas el més normal és apostar-ho tot o al vermell o al negre, que són precisament els colors de l’AC Milan. A l’Allegiant Stadium, però, s’ha imposat el nou blanc del FC Barcelona, que ha tancat la gira amb una victòria per 0-1 gràcies a un golàs d’Ansu Fati al segon temps. El ‘10’ blaugrana, doncs, ha decantat el tercer i últim duel de la gira nord-americana amb una genialitat, permetent el FC Barcelona tornar a casa amb un balanç de dues victòries i una derrota als Estats Units.

Ocasions per als dos equips

Tot i sortir amb fins a set modificacions a l’onze respecte el dia del Clàssic a Dallas, el Barça ha estat l’equip dominador en els primers compassos del partit. Raphinha ha reclamat un penal després d’una gran jugada individual al minut 3 i, abans del quart d’hora, Kounde ha estavellat una pilota al pal després d’un córner favorable als culers. Dues bones ocasions que s’escapaven.

L’AC Milan, que fins llavors no s’havia deixat veure en atac, ha tret el cap per primera vegada a l’àrea blaugrana amb una rematada de Reijnders ben refusada a córner per Iñaki Peña. Abans de la mitja part el ‘13’ blaugrana tornaria a ser decisiu amb una aturada en un ú contra ú davant Leão. A la mitja part, 0-0.

Una paràbola perfecta d’Ansu

Xavi ha mogut l’equip de cara a la segona meitat. Han entrat al camp Balde, Sergi Roberto, De Jong, Lewandowski i Ansu Fati, qui ha estat l’home que ha revolucionat el partit. El ‘10’ blaugrana ha aixecat tot l’Allegiant Stadium amb una paràbola perfecta des del vèrtex de l’àrea, imparable per a Maignan. Golàs!

Debuten Faye i Alex Valle

El gol blaugrana ha mogut l’arbre. El partit ha guanyat en dinamisme i s’ha tornat elèctric. Araujo ha vist com se li anul·lava correctament un gol per fora de joc i l’AC Milan ha tingut l’empat en les botes de Reijnders, que ha rematat molt desviat amb tot a favor. Més endavant, Lamine Yamal -protagonista d’una nova ronda de canvis culers- i Ansu Fati tambén ha fregat el gol.

En el tram final de partit Xavi ha donat entrada a Aleix Garrido i també Mika Faye i Àlex Valle, els dos últims debutants en un compromís amb el primer equip. El final perfecte a una gira que ha anat de menys a més per al Barça.