FC Barcelona - Reial Madrid:  Els ‘cowboys’ van de blaugrana (3-0)

FC Barcelona - Reial Madrid: Els ‘cowboys’ van de blaugrana (3-0)

Tres golassos d’Ousmane Dembélé, Fermín López i Ferran Torres decideixen un trepidant Clàssic a Dallas

Miami, Las Vegas i Dallas. El FC Barcelona ha encadenat la seva tercera victòria consecutiva en un Clàssic als Estats Units després de tombar el Reial Madrid per 3-0 gràcies a tres grans gols d’Ousmane Dembélé, Fermín López i Ferran Torres. El partit, que ha estat força igualat i molt intens al primer temps, s’ha decidit en el tram final de la segona meitat gràcies a la màgia de Fermín López, autor del segon gol i assistent en el tercer.

L’AT&T Stadium, un recinte impressionant, ha batut un rècord d’assistència en un partit de futbol de Clubs, reunint 82.026 espectadors en un Clàssic que ha tingut de tot i més... tot i ser un simple amistós.

La pissarra fa el primer

El duel a Dallas ha arrencat fort. Entre Courtois i el travesser han impedit que Oriol Romeu s’estrenés com a golejador culer amb una canonada des de la frontal de l’àrea al minut 3. Minuts més tard, el Madrid responia amb una rematada desviada de Rodrygo. Els blancs pressionaven molt amunt, impedint una còmoda sortida de pilota dels culers.

Tot i això, el Barça trobava espais si aconseguia combinar bé. En una d’aquestes ha forçat una falta que ha acabat suposant el primer gol de la nit. Ha estat obra de Dembélé, després d’una jugada assajada en què s’ha associat amb Pedri, decisiu amb la seva assistència. La pissarra de Xavi feia l’1-0 i l’AT&T Stadium rugia com mai.

El Clàssic s’escalfa

Que el Clàssic de Dallas tindria poc d’amistós era quelcom que es podia intuir. Com ja li va passar a l’Arsenal en el primer amistós de l’estiu, el Reial Madrid ha desaprofitat un penal llançat per Vini Jr., que l’ha dirigit directament al travesser.

Tot seguit, allau de faltes i targetes, principalment per als jugadors blancs. Especialment dura ha estat l’entrada de Camavinga a Araujo, que ha hagut d’aturar un canvi per lesió que semblava cantat. De totes maneres, el Barça s’ha vist obligat a una doble substitució per les molèsties de Christensen i Gündogan, respectivament.

Entre tangana i tangana també han arribat ocasions clares per als dos equips. Una doble per al Madrid, que ha estavellat dues pilotes al pal en una mateixa jugada molt protestada per Ter Stegen, que reclamava falta abans de la segona fusta. A l’altra porteria Dembélé ha gaudit d’una gran ocasió per signar el 2-0, però Courtois li ha guanyat la partida en l’un contra un.

Baixada de revolucions

A diferència del duel contra l’Arsenal, Xavi ha donat continuïtat al seu onze un cop iniciada la segona meitat. També el Reial Madrid seguia amb el mateix onze que havia acabat el primer temps. El duel, com és normal, ha baixat de revolucions. Amb menys faltes i menys ocasions, ara sí que s’ha començat a notar que encara som a finals de juliol i que la pretemporada no ha fet més que començar.

El partit transitava pel segon temps sense gaires notícies. Xavi ha fet primer un doble canvi al minut 66, fent entrar Raphinha i Fermín per Dembélé i Pedri. Deu minuts més tard s’han dut a terme cinc canvis més, en què han saltat al camp Dest, Marcos Alonso, Ferran, Abde, i Ansu.

Doble traca final de Fermín

Enmig de tanta pau, una explosió. El Barça ha robat una pilota a camp rival que ha acabat als peus de Fermín López. En el seu segon partit com a blaugrana, amb el ‘29’ a l’esquena, ha connectat una canonada amb la cama esquerra des de la frontal de l’àrea que s’ha colat per l’escaire de la porteria de Courtois. Un autèntic golàs!

El Madrid ho ha intentat fins al final, amb una nova rematada al pal de Vini Jr, però qui ha tornat a treure la vareta màgica ha estat Fermín. L’andalús ha repartit una assistència de somni cap a Ferran Torres, que ha driblat el porter blanc amb una picadeta i rematada a gol que, ara sí, sentenciava el Clàssic. Un més per al Barça, i ja en són quatre de cinc en aquest 2023. Els cowboys van de blaugrana...