Barça Atlètic - Tarazona: Insaciables (2-1)

El filial blaugrana suma la tercera victòria seguida amb gols de Naim i un Unai Hernández brillant abans de visitar Riazor per a jugar contra el líder Deportivo

Una més! El Barça Atlètic no falla contra el Tarazona (2-1) i suma tres punts més per a seguir somiant. Amb el play-off matemàticament assegurat, el Barça segueix a quatre punts del Deportivo, proper rival, a falta de nou per acabar la lliga regular.

Inici somiat amb gol de Naim

Els culers difícilment haurien pogut desitjar un millor inici de partit, quan després de tan sols sis minuts ja manaven al marcador. I, aquesta gran arrencada s'explica per l'inesgotable talent del filial, que s'ha traduït en una gran associació en espais reduïts i amb una fuetada de la cama esquerra de Naim per obrir el partit (1-0, min. 6).

El Barça Atlètic ha agafat el domini del marcador i, com és habitual, del joc. Rafa Márquez volia evitar que el Tarazona creixés amb el pas dels minuts, i per això era clau un segon gol que anestesiés encara més els aragonesos. A punt ha estat de trobar-lo Guillermo, que ho tenia tot a favor, però ha definit alta una gran jugada de Pau Víctor.

Unai Hernández marca el segon

No ha estat fins al minut 21 que el Tarazona ha avisat per primera vegada, amb un xut de Liberto que ha acabat en un córner ben defensat per la rereguarda barcelonista. Els hàbils migcampistes blaugranes han tornat a marcar lka diferència quan Guillermo ha trobat Unai i aquest, recorrent mig camp en conducció, ha afusellat Carrasco pel seu primer pal (2-0, min. 35).

Expulsió perdonada i gol en contra

El segon gol ha estat un bàlsam, i hauria pogut anar acompanyat d'un tercer, però el xut de Marc Bernal ha sortit defectuós tot i la gran passada enrere de Marc Guiu. Abans del descans hauria d'haver estat expulsat el visitant Álex Gil, per una entrada criminal al genoll de Casadó, però només ha vist la targeta groga. I, quan semblava que es mantindria el 2-0 a la mitja part, una falta lateral pentinada per Amoah (2-1, min. 45+1) ho deixava tot obert de cara a la segona meitat.

Tanta ha estat la superioritat del Barça Atlètic en el primer temps, que Molo, tècnic del Tarazona, ha fet tres canvis al descans, buscant igualar les forces i desprotegint-se una mica més. Així, es presentava una batalla dura per assegurar una victòria més en el somni de l'ascens. I el guerrer més inspirat al Johan era Unai Hernández.

Resistència final i victòria

Pel migcampista passava bona part del perill culer i les esperances de trobar la via del gol. El Tarazona, per la seva banda, es mantenia viu i amenaçava amb algunes centrades laterals. De les botes d'Unai, un cop més, ha nascut una assistència perfecta per a Pau Víctor, però el màxim golejador s'ha trobat amb una mà providencial de Carrasco per a salvar els seus.

Els visitants han buscat l'empat amb una bona ocasió de Dieste, i Rafa Márquez ha dinamitzat l'equip buscant aprofitar els espais que podien generar-se. Unai Hernández ha estat a punt de posar-li la cirereta al seu partidàs amb un gol escandalós de fora de l'àrea, però ho ha impedit la fusta. Així, el Barça Atlètic ha resistit els quatre minuts d'afegit per a poder celebrar un triomf molt treballat que referma, un cop més, el grandíssim estat de forma del filial.

En ratxa cap a Riazor

Un gran estat de forma que es posarà a prova la setmana vinent a tot un Riazor, contra el líder de la categoria, el Deportivo, que no ha fallat a Sestao (0-1). Així, els gallecs mantenen l'avantatge de quatre punts respecte al Barça Atlètic, que és l'únic equip que li pot competir l'ascens directe.

Fitxa del partit

Barça Atlètic: 2
Tarazona: 1

Barça Atlètic: Astralaga; Casadó, Pelayo, Mikayil, Gerard Martín; Bernal (Olmedo 90'), Gullermo (Darvich 69'), Unai; Naim (Dani Rodríguez 84'), Marc Guiu (Cuéllar 69') i Pau Víctor.

Tarazona: Carrasco; San Emeterio, Pedreño, Kortazar, Amoah, Gnali; Gil (Cano 46'), Carlos Javier (Alonso 69'), Guiu (Dieste 46'), Mounir (Cubillas 46'); Liberto (Areso 76').

Gols: 1-0, Naim (min. 6); 2-0, Unai (min. 35); 2-1, Amoah (min. 45+1)

Àrbitre: Daniel Pastoriza Iglesias. Ha amonestat els visitants Álex Gil i Gnali i els blaugranes Pelayo i Unai Hernández.