Riga Futsal - Barça: Classificats per a la Final Four (2-3)

Els de Jesús Velasco pateixen de valent, però sumen una victòria que els permet aconseguir el bitllet per a la fase final de la Champions

El primer objectiu de la temporada està aconseguit. El Barça de futbol sala ha sumat una importantíssima victòria a Riga, precisament contra el Riga Futsal, i aconsegueix el bitllet per a la Final Four (2-3). No abans sense patir moltíssim, especialment en el tram final, perquè ha estat un duel que no s'ha decidit fins al xiulet de l'àrbitre i en què els nervis han estat protagonistes.

I és que només valia la victòria. Els gols d'Adolfo, Catela i Touré han posat el Barça per davant, però Thalles ha fet el 2-3 a 5 minuts per a la finalització. Així, un gol més eliminava el Barça, però els culers han pogut aguantar tot i patir, i han aconseguit la tan desitjada classificació. Ara, la Final Four espera. Serà del 2 al 5 de maig, encara amb seu per determinar.

El Riga pressiona bé

Tot i que el Barça ha començat bé, buscant Pito i decantant el joc cap a la porteria de Labuts, la pressió a mitja pista del Riga, molt sòlida, no ha posat facilitats a un equip blaugrana que ha tingut problemes per arribar a porteria. La qualitat de Ricardinho, a més, tampoc no ha ajudat. Ni tampoc la de Thalles. De fet, el brasiler ha fregat la primera i podria haver avançat el Riga si Dídac Plana no hagués aparegut en escena (min 2).

Però ha estat Adolfo, després d'una jugada per velocitat en què ha pogut encarar el porter, qui ha obert la llauna. No en la primera oportunitat, però sí quan ha caçat el refús i ha enviat l'esfèrica al fons de la xarxa (0-1, min 6).

Malgrat tot, el Riga no ha baixat els braços i, després que Catela, Touré i el mateix Adolfo hagin tingut opcions d'ampliar diferències, l'equip amfitrió ha fet l'empat amb què s'ha arribat al descans, amb una rematada de Vargas que ha tocat en André Coelho (1-1, min 10).

El Barça fa un pas endavant...

A la represa, el guió s'ha mantingut, amb un Barça que ha tingut el pes del partit però amb un Riga amb una fortíssima pressió i amb detalls de qualitat de Ricardinho i Thalles que han continuat posant problemes. Com una acció del portuguès que ha salvat Dídac Plana, en el que hauria significat el 2-1 (min 21).

També l'ha tingut Pito, que s'ha topat amb el pal (min 23), aixi com André Coelho, amb un xut llunyà que ha salvat Labuts (min 24). Però ha estat Catela qui ha fet el segon i ha pogut posar el Barça per davant, després de quedar-se amb un refús i batre per fi, novament, Labuts (1-2, min 24).

A partir d'aquí, s'han viscut uns minuts de molts nervis, amb un Riga que ha buscat l'empat amb insistència i un Barça que ha intentat aprofitar la seva oportunitat per fer el tercer. Ha estat en aquest intercanvi de cops quan l'equip de Jesús Velasco, a través de les botes de Touré, ha pogut tornar a celebrar (1-3, min 30).

Però només el final fa desaparèixer els nervis

Amb 10 minuts encara per endavant, res estava decidit. Molt menys quan, a 6.36 minuts per al final, el Riga ha optat pel porter-jugador. Amb una pressió a tota pista, i sabedors que ja no tenien res a perdre, els locals han anat a totes. I s'han trobat amb un golàs de Thalles per tornar a ficar-se dins del partit, encara amb molt de temps per endavant (2-3, min 35).

Uns darrers minuts de molts nervis, amb ocasions per a totes dues bandes, però en què finalment la moneda ha sortit cara. Perquè el Barça ha pogut aguantar i ha tancat el partit amb aquest 2-3 que el classifica per a la Final Four. Amb lesions, empatant el primer partit d'aquesta Ronda Elit, però refent-se com només aquest equip sap i aconseguint una fita que és de tots i per a tots. Després d'un any sense fer-ho, Europa, ara sí, torna a esperar el Barça.

LA FITXA

RIGA FUTSAL, 2

BARÇA, 3

Riga: Labuts, Vargas, Kozlovskis, Vaporaki, Ricardinho -cinc inicial- Thalles, Rimkus, Sens, Kuzmin, Serginho, Mickevics, Rozkovskis, Fogels.

Barça: Dídac, André Coelho, Catela, Dyego, Pito -cinc inicial- Matheus, Antonio, Adolfo, Erick, Touré.

Gols: 0-1, Adolfo (min 6). 1-1, André Coelho, en pròpia (min 10). 1-2, Catela (min 24). 1-3, Touré (min 30). 2-3, Thalles (min 35).

Àrbitres: Marc Birkett, Vedran Babic. Groga a André Coelho, del Barça.