Barça - Ribera Navarra: Reforcen el liderat (2-0)

Els gols d'Adolfo i Catela permeten als culers sumar tres punts molt treballats en un partit que no s'ha decidit fins al tram final

Victòria molt patida i treballada la del Barça aquest dissabte al Palau Blaugrana contra el Ribera Navarra en la jornada 9 de la lliga. Els gols d'Adolfo i Catela han permès als culers sumar un triomf que referma el liderat, i ja són 4 els punts de marge respecte el segon classificat, el Cartagena.

Així doncs, després de classificar-se per a la Ronda Elite com a primers de grups de la Main Round jugada a Loznica (Sèrbia), els de Jesús Velasco han reprès la competició amb bon peu, tot i les complicacions que han posat els de Tudela, i estrenen aquest frenètic mes de novembre amb èxit.

Adolfo obre la llauna

El Barça ha portat el pes del partit, ja des de l'inici, i ha marxat al descans manant en l'electrònic del Palau. Per la mínima, això sí, perquè la manca d'efectivitat en els metres finals ha evitat poder ampliar la renda. L'únic gol del primer temps l'ha fet Adolfo, que ha pogut aprofitar una recuperació de Pito i una assistència del brasiler per obrir la llauna (1-0, min 11).

El de Santa Coloma també podria haver fet el segon en els darrers instants abans del descans, igual que Sergio González i André Coelho, però un encertat Deko, amb una triple intervenció, ha salvat el 2-0.

Malgrat tot, també ha estat decisiu Dídac, amb una bona reacció quan ha estat necessari. Com en una jugada de Claudino encara amb el 0-0 en l'electrònic (min 5), o com en un xut potent, llunyà i enverinat de Soufian Charraoui que podria haver significat l'empat (min 16).

El Ribera Navarra frega l'empat

El Barça, doncs, ha hagut d'esperar fins a la segona meitat per trencar aquest curt resultat. No ha estat fàcil, perquè el Ribera Navarra ha crescut amb el pas dels minuts.

De fet, ha tingut l'empat a tocar en un parell d'ocasions, la més clara en una jugada enrevessada que Dídac ha salvat des del terra amb una brutal aturada salvadora i que semblava impossible (min 28). També en un doble penal del Ribera Navarra, quan ha desviat el xut de Charraoui (min 34).

Sentencia Catela

Però qui no ha fallat és el pitxitxi, Juanjo Catela, que sí que ha transformat el seu llançament des dels 10 metres després de la sisena falta dels de Tudela (2-0, min 37).

Un resultat ara ja definitiu, tot i els intents finals del Ribera Navarra amb porter-jugador. D'aquesta manera, enmig d'una autèntica marató de partits, el Barça ha pogut sumar la primera victòria en aquest mes d'infart, amb sis partits de Lliga en 21 dies abans d'afrontar la Ronda Elit de la Champions. Després d'aquests tres punts, ara el Barça en voldrà tres més per seguir refermant el liderat: dimarts, contra el Cartagena, té una nova opció.