Anderlecht - Barça: Victòria rodona (1-2)

Els blaugranes s'han tret l'espina clavada davant el conjunt belga i han aconseguit la classificació per a l'Elite Round

Tarda feliç a Loznica per al FC Barcelona. Els de Velasco han derrotat el botxí de la temporada passada a la Champions (1-2) i, per tant, s'han classificat per a la següent ronda europea, l'Elite Round. Pito i Adolfo han capgirat el marcador a la segona part després de molta insistència barcelonista davant la destacada figura del porter rival.

Pluja d'ocasions, manca de gols...

Ben aviat, el Barça ha volgut treure's l'espina clavada de la campanya passada davant l'Anderlecht. Al minut u, un actiu André Coelho ha enviat la pilota al pal de Roncaglio. Entretingut i encertat en la primera part. El porter brasiler ha començat a construir el seu cadenat en els primers compassos, que ha viscut diverses rematades barcelonistes. Adolfo, Antonio i Dyego han estat els altres culers que han volgut virar ràpidament el record amarg del curs passat, quan el Barça va dir adeu a la Final Four davant el conjunt belga.

Aquesta energia barcelonista atacant ha tingut un breu decreixement. I ha coincidit amb l'augment de prestacions del rival. Aquesta vegada Dídac ha estat el pilar del FC Barcelona en moments d'angoixa, ja que ha salvat amb les extremitats les ocasions de Cainan i Gréllo. Però lluny d'abaixar els braços, el conjunt de Velasco ha tornat a agafar embranzida i domini gràcies a la direcció del i als xuts d'Erick. Aquesta vegada, el porter de l'Anderlecht ha negat els gols d'aquesta segona jornada de la Main Round.

... fins al penal per mans de Coelho

No haurà estat per la falta de fam anotadora d'ambdós elencs, que s'han alternat el sacseig del marcador en la primera part. Allà on no han arribat les extremitats de Roncaglio i Dídac ho han fet els defensors o la manca d'encert. L'absència de dianes blaugranes s'ha adjuntat amb la lesió d’Álex al genoll dret abans del descans. De vegades, les males notícies no arriben soles. I, a la represa, després de posar a provar l'habilitat aturadora de Roncaglio, el Barça s'ha topat amb el gol de penal de Grello

Remuntada per accedir a l'Elite Round

Aquest 1-0 no ha arronsat el FC Barcelona. Adolfo i Catela han continuat percudint sobre la porteria d'un insuperable Roncaglio. La impermeabilitat del porter rival ha acabat, per fi, amb el gol de Pito. El 10 blaugrana ha sortit victoriós gràcies a la precisió en un u contra u davant el malson culer de la tarda. Ara bé, quan ha arribat la felicitat del primer, ha vingut l'alegria del segon. Dos minuts després de l'empat, Adolfo, entrant des del segon pal i llançant-se amb tot per assolir el gol, ha completat la remuntada. Un 1-2 que també ha comptat amb la col·laboració d'una assistència màgica d'Erick.

Un 1-2 que no ha impedit que el Barça abaixés el seu ímpetu anotador en els instants finals. Per contrarestar aquesta energia i per intentar situar l'empat, els belgues han tret la figura del porter-jugador. Amb atac de cinc, l'Anderlecht ha maldat per arribar al gol. Perquè el FC Barcelona s'ha defensat a la perfecció i ha tancat la porteria amb pany i forrellat. D'aquesta manera, la victòria no s'ha escapat i els de Velasco s'han tret l'espina clavada de l'eliminació europea de la temporada passada davant l'Anderlecht. La classificació blaugrana per a la següent ronda de la Champions ja és una realitat!

FITXA DEL PARTIT

Anderlecht, 1
Barça, 2

Anderlecht: Roncaglio, Edu, Tomić, Jelovčić i Gréllo -cinc inicial- Saura, Rangel, Vilela i Marcenio
Barça: Dídac, André Coelho, Dyego, Adolfo i Erick -cinc inicial- Antonio, Catela, Pito, Sergio González, Touré i Álex

Gols: 1-0, Gréllo (penal) (min 24); 1-1, Pito (min 30); 1-2, Adolfo (min 32)

Àrbitres: Damian Grabowski, Vasilios Christodoulis i Talgat Kosmukhambetov. Han amonestat amb targeta groga els jugadors de l'Anderlecht Jelovčić (min 21), Diego Roncaglio (min 26) i els jugadors del Barça Pito (min 8), Catela (min 20)