Barça 3 - 1 Peníscola: Victòria per estrenar el Palau

El conjunt de Jesús Velasco ha guanyat el primer partit de Lliga que ha disputat al Palau Blaugrana gràcies als gols de José Mario (pp), Matheus i Catela i una exhibició defensiva

Primera victòria del campió de Lliga. El FC Barcelona ha sumat els primers tres punts de la temporada després de guanyar el Penínscola (3-1) al Palau Blaugrana davant del 1.612 aficionats. Els culers s'han refet d'un gol que suposava l'empat només trenta segons després del gol de conjunt valencià.

Inici frenètic

El partit ha començat amb ocasions per als dos equips. Adolfo ha tingut la primera ocasió del matx amenaçant Gus amb un potent xut al primer pal. El porter de l'equip valencià ha rebutjat la pilota. Minuts després, Catela ha disposat d'una oportunitat des del mateix punt, però un refús de Gus i un punt de sort amb el rebot al pal han evitat el que hauria estat el primer gol del partit.

Malgrat que tots dos equips han sortit amb fam golejadora, el Barça ha estat el conjunt que ha tingut les ocasions més clares i ha trobat la recompensa al sisè minut de joc. Després que Dyego provés una centrada des de la banda esquerra de l'àrea, el jugador del Peníscola José Mario ha acabat marcant en pròpia porteria el primer gol del partit en un intent de refusar la pilota (1-0, min 6). Pocs minuts després que els blaugranes s'avancessin en elmarcador, Álex Yepes ha debutat oficialment amb el FC Barcelona al Palau Blaugrana.

Pocs minuts després, en una jugada calcada a la del primer gol, Dyego ha buscat Pito amb una centrada al segon pal, però el brasiler no ha pogut rematar amb comoditat i la pilota ha acabat estavellant-se al pal.

Miquel Feixas ha estat l'heroi del darrer tram del primer temps. Tres aturades de mèrit han estat clau perquè els de Jesús Velasco marxessin al descans per davant en elmarcador.

Al segon temps,

no abaixen les revolucions

La segona part ha començat amb la mateixa intensitat dels primers vint minuts de joc. Aquest cop, però, el primer gol ha arribat en contra. D'esquena a la porteria de Miquel Feixas, Juanqui ha aixecat la pilota i ha rematat amb una volea inapel·lable, impossible per a l'abast del porter blaugrana (1-1, min 23).

La reacció dels culers ha estat immediata. Trenta segons després del gol dels valencians, Yepes ha fet l'assistència a Matheus, que ha enviat la pilota al fons de la xarxa amb una rematada que ha fregat el pal de la porteria de Gus (2-1, min 23).  Minuts després, en un contraatac, propiciat gràcies a una anticipació defensiva d'Erick Mendonça, el fitxatge brasiler ha deixat Catela sol davant de Gus. El gadità no ha perdonat i ha ampliat la distància de l'equip blaugrana al marcador (3-1, min 28).

En els darrers cinc minuts de joc, el Peníscola s'ha abocat a l'atac amb Quintela i Gauna actuant com a porter jugador. No obstant això, l'excel·lent defensa dels blaugranes ha convertit el 3 - 1 en el resultat definitiu. Després de la primera victòria en la competició domèstica, el pròxim partit dels de Jesús Velasco serà el dissabte 23 de setembre a les 21 hores (horari de Barcelona) contra el Viña Albali Valdepeñas, al mateix escenari, el Palau Blaugrana.

Fitxa tècnica

Barça:  3
Peníscola: 1

Barça: Feixas, Touré, Erick, Adolfo, Catela – cinc inicial – Dyego, Alex Yepes, Antonio Pérez, Matheus, Harrison, Pito

Peníscola: Gus, A.Plaza, Luciano Gauna, Paniagua, i D. Sancho - cinc inicial – Jose Mario, Cristian, Juanqui, Elías, Quintela, Mati Starna, Elías

Gols: 1-0, Jose Mario (pp) (min 6); 1-1, Juanqui (min 23); 2-1, Matheus (min 23); 3-1, Catela (min 28).

Àrbitres: Antonio Jesús García Robles, Javier Moreno Reina.