Barça 5-3 Santa Coloma: Debut d'Erick amb victòria

El Barça s'emporta el triomf contra l'Industrias Santa Coloma en el primer partit de pretemporada gràcies a una remuntada completada en 8 minuts

El Barça rebia l'Industrias Santa Coloma a la Ciutat Esportiva Joan Gamper per disputar el primer partit de la pretemporada 2023/24 a porta tancada. El Barça, que arribava al matx amb menys entrenaments que el rival, comptava amb Erick Mendonça, la nova incorporació que ha fet avui el seu debut amb la samarreta blaugrana.

L'inici del partit deixava mostres del que seria, un duel de gran intensitat tot i tractar-se d'un amistós de pretemporada. Els visitants avisaven en una de les primeres accions amb un xut de Tolrà, que passava molt a prop del pal esquerre de la porteria de Dídac. Les intencions dels santacolomencs s'han materialitzat un minut més tard gràcies a un contraatac conduït i finalitzat per Nil, que obria el marcador al cap de pocs instants de joc.

Després del gol, els visitants no donaven descans i mantenien una pressió i intensitat defensiva que incomodava el Barça i l'obligava a jugar lluny de la porteria rival. Davant d'aquesta incomoditat, els homes de Jesús Velasco han optat per les combinacions i jugades col·lectives, que els ha servit per superar la pressió dels visitants i posar en problemes al porter rival.

Reacció del Barça sense premi

Els blaugranes aprofitaven el bon moment ofensiu i insistien a la recerca del gol, però el travesser ho impedia en un xut d'Antonio després d'una jugada per la línia de fons. Però quan el Barça havia aconseguit imposar el seu ritme, un gol de volea de Nil tornava a castigar els culers abans de la mitja part. Encara hi havia tempo per a una última ocasió clara de Dyego, però el gol se seguia resistint i el matx se n'anava al descans (0-2).

Amb els dos gols de desavantatge al lluminós, el Barça ha tornat del vestidor imposant el seu joc amb possessions llargues i arribant a la porteria rival. Un xut d'Antonio i un cop d'esperó de Pito que aturava el porter amenaçaven la porteria visitant. Els colomencs també aprofitaven els pocs errors del Barça per crear perill. Una pilota robada per Bernat Povill obligava Feixas, que havia entrat després del descans, a treure una mà salvadora.

Els blaugranes afinen la punteria

Després de diversos minuts d'incertesa i d'anada i tornada, una passada llarga de Catela arribava al pit de Pito, que baixava la pilota amb delicadesa mentre girava sobre ell mateix i la creuava al pal llunyà del porter, obrint així el marcador per al Barça. Amb el primer al caseller, el segon arribava poques jugades més tard i amb una mica de fortuna. Un córner posat per Matheus rebotava en un defensor i es colava a la porteria, posant així l'empat a 2.

No satisfet amb l'empat, Matheus completava la remuntada amb un xut llunyà amb la cama esquerra que es feia impossible per al porter visitant. Els santacolomencs han reaccionat ràpidament, tornant a posar les taules al marcador amb un gol en pròpia d'Adolfo. Però en la següent jugada, el mateix Adolfo recollia un rebuig del pal per convertir un altre gol, aquesta vegada a la porteria rival i tornar a posar l'avantatge en el marcador.

Ja a l'últim minut del matx, Catela ha aprofitat una mala sortida del porter rival per sentenciar el partit amb una vaselina des de pràcticament el centre del camp, posant així el 5-3 definitiu. D'aquesta manera, el Barça s'emporta la victòria en el primer partit amistós de la pretemporada.

Fitxa del partit

Barça, 5

Industrias Santa Coloma, 3

Barça: Dídac, Erick, Adolfo, Harrison i Ferrao - cinc inicial - Antonio, Dyego, Miquel Feixas, Matheus, Catela, Pito, Sergio, Puigvert i Aniol

Industrias Santa Coloma: Àlex Lluch, Tolrà, Uri Santos, Nil i Khalid - cinc inicial - Borja, Verdejo, Cardona, Corso, Peña, Povill i Ramos

Gols: 0-1, Nil (min 2), 0-2, Nil (min 14), 1-2, Pito (min 32), 2-2, Nello (pp) (min 33), 3-2, Matheus (min 35), 3-3, Adolfo (pp) (min 37), 4-3, Adolfo (min 38), 5-3, Catela (min 40)